小倉優子と学ぶ会計学、焼き肉屋は・・・
小倉優子と学ぶ会計学 焼肉屋は食べ放題なのになぜ儲かるのか?を読んでみました!
Accounting to learn with Yuko Ogura Why is it profitable even though the yakiniku restaurant is all-you-can-eat? I read!
少し前、下町ホルモンというお店でやっている飲み会に誘われ、そんなときに見つけたのがこれです。
A while ago, I was invited to a drinking party at a shop called Shitamachi Hormone, and I found this at that time.
・割引、ポイント還元、クーポン、無料は誰が・どれだけが得か?
→カード会社を使うと手数料が引かれる・・・
お店がお客満足度を上げるに?お客にとってどれが得かを考えさせるものでした
・ Who can get discounts, points, coupons, and free of charge
→ If you use a credit card company, a fee will be deducted ...
How can the store increase customer satisfaction?
・食べ放題、飲み放題、セットメニューのからくり!
→焼き肉屋、マクドナルドでメインとサイドメニューの原価率の違い、、、
個々をスーパーで単品でまとめて購入したらと考えると・・・
マックに行って原価はいくらか考えながらパイを食べてみました。
・ All-you-can-eat, all-you-can-drink, set menu mechanism!
→ Difference in cost rate between main and side menus
at yakiniku restaurants, McDonald's ...
If you think about purchasing each item at a supermarket as a single item…
I went to the Mac and ate a pie while thinking about the cost.
・蕎麦屋がビルを建てられる理由
→原価に対して単価を高くしやすく、寿司屋などと比べると材料の保管期間が
長いため固定費が下げやすいなど経営的な考え方
・ Why a soba shop can build a building
→ Management concept such as it is easy to raise the unit price relative
to the cost price, and it is easy to reduce fixed costs because the storage
period of ingredients is longer than that of sushi restaurants.
題目からオモシロ本と思っていましたが内容は意外に
まじめでためになるものと思います!
I thought it was a funny book from the title, but I think the content is surprisingly
serious and informative!
ではまた!
See you!